Idézet Bakó Tamás édesanyjának leveléből:

 "Tomi a 2006-2007-es tanév második félévétől jár a Táltos Iskola 5. osztályába. Kiscsoportos óvodás volt még, mikor elkezdtük keresni a számára megfelelő iskolát, amelyik gyerekközpontú, stressz-mentes. Akkor úgy gondoltuk, hogy megtaláltuk, és amikor eljött az ideje be is írattuk oda. Körülbelül három év után kezdett világossá válni, hogy közel sem azt kapjuk, amit annak idején ígértek, de ekkor még reménykedtünk. Aztán a fiamon kezdtek a szorongásnak fizikai tünetei jelentkezni. Este nem tudott elaludni, reggel alig tudtam felébreszteni, és amikor sikerült, az volt az első szava, hogy nem akar menni az iskolába. Sűrűn megbetegedett, ami egyébként előtte nem volt rá jellemző. Állandóan türelmetlen, feszült, nyűgös volt.

Bővebben: Idézet Bakó Tamás édesanyjának leveléből:

Idézet Tóth Betty, Ramóna és Dávid édesanyjának leveléből:

"Amikor az iskola honlapján megláttam a szülői hozzászólások rovatot, tudtam, hogy ide nekem is írnom kell. ... írom ezt az élménybeszámolót mindenkinek, akik látogatják a honlapot, írom olyan személyeknek, akik nem is ismernek minket, vagy még az iskolát sem, ezért, hogy mindenki számára érthető legyen, kicsit hosszúra sikerült. Elnézést érte, nekem fontos volt, hogy megosszam az érzéseimet veletek. Ez a tanév csodálatosan kezdődött. Hogy miért is? Mert mindhárom gyermekem Táltika! 

Bővebben: Idézet Tóth Betty, Ramóna és Dávid édesanyjának leveléből:

Idézet Hegedűs Darinka édesanyjának leveléből:

"2006. szeptembere óta tanul a lányunk a Táltos Gimnáziumban. Amit itt kaptunk, az egy szóval és egyszerűen: MINDEN. A legszebb álmunkban sem gondoltunk akkora változásra, ami a lányunkkal történt 3 hét alatt az iskolában. Ennyi idő elég volt ahhoz, hogy az önbizalma megjöjjön, hogy szeressen iskolába járni, hogy élvezze, hogy megtanulhat dolgokat és, hogy újra a mi elragadó "kislányunk" legyen.

Bővebben: Idézet Hegedűs Darinka édesanyjának leveléből:

Idézet Tóth Gábor és Jenő szüleinek leveléből:

"... A 2006-os tanév kezdetétől jár a két fiam ebbe az iskolába. A kisebb itt kezdte az első osztályt, a nagyobbat egy másik iskolából írattuk be a harmadik osztályba. Már az első pillanattól egy családias légkör fogadott bennünket, a tanárok partnerként kezeltek nem csak minket, hanem a gyermekeket is. A nagyobb fiamnak régebben nyűg volt az iskola, jó képességei ellenére minden reggel sírva indultunk az iskola felé, rettegve a fekete pontoktól és a negatív beírásoktól. Amióta ide jár, egyszer sem mondta, hogy nem akar iskolába menni. Azzal, hogy nincs negatív értékelés, megszűnt az állandó feszültség. A rossz osztályzat hiánya nem azt szülte, hogy jobban lazít a tanulásban, inkább ellenkezőleg, minél több pozitívumot kap, annál jobban készül a következő napra. 

Bővebben: Idézet Tóth Gábor és Jenő szüleinek leveléből: