"... A 2006-os tanév kezdetétől jár a két fiam ebbe az iskolába. A kisebb itt kezdte az első osztályt, a nagyobbat egy másik iskolából írattuk be a harmadik osztályba. Már az első pillanattól egy családias légkör fogadott bennünket, a tanárok partnerként kezeltek nem csak minket, hanem a gyermekeket is. A nagyobb fiamnak régebben nyűg volt az iskola, jó képességei ellenére minden reggel sírva indultunk az iskola felé, rettegve a fekete pontoktól és a negatív beírásoktól. Amióta ide jár, egyszer sem mondta, hogy nem akar iskolába menni. Azzal, hogy nincs negatív értékelés, megszűnt az állandó feszültség. A rossz osztályzat hiánya nem azt szülte, hogy jobban lazít a tanulásban, inkább ellenkezőleg, minél több pozitívumot kap, annál jobban készül a következő napra. 

Nagyon jónak tartom, hogy vannak szaktanárok is, akik rajzból, angolból, informatikából, matematikából szaktudásukkal segítik a gyermekek fejlődését teljes összhangban ezzel a korosztállyal. Amit hiányoltam a régebbi iskolában itt az is megvalósult, például a nagyobb fiam, ha elkészült az órai matematikai feladattal, nem ül tétlenül a padban, hanem kap plusz feladatokat. A kisebb pedig, mivel tud olvasni, szövegértés feladatot old, míg a többiek a betűket tanulják. Viszont az írása lassú, de a tanítónő hagyja, hogy a maga tempójában pótolgassa elmaradásait. Így tanulmányi munkájuk nyugodt, kiegyensúlyozott, a saját tudásszintjüknek megfelelő. 

Talán a stressz hiányának köszönhetően sokkal kevesebbet voltak betegek is, mint az elmúlt években, bár ehhez feltehetően közrejátszik az is, hogy nagyon sok időt töltenek a szabad levegőn és nem utolsó sorban a jó minőségű étkezésnek is köszönhető. A változatos ebédeket még változatosabb tízóraik és uzsonnák tarkítják sok zöldséggel és gyümölccsel, emellett nem spórolva a péksüteményekkel, magos zsömlékkel, vajjal, sajttal, szalámikkal, bár számomra a legmeglepőbb a palacsinta volt. Az uzsonnákat higiénikusan becsomagolják az étel jellegének megfelelően, akár helyben fogyasztja a gyermek, akár elhozza haza.

Nem csak én, aki végig kínlódtam két évet a nagyfiammal, hanem a gyerekek is örülnek, hogy ebbe az iskolába járhatunk, sokkal nyugodtabbak vagyunk.

A gyerkeket sikerélmények érik, elismerik őket, önbizalmuk megnőtt, tudásukat sokrétűen bővítik.

Köszönettel: Tóth Gáborné
szülő"

 

Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola,  Gimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú  Művészetoktatási Intézmény Szeged
TÁLTOS ISKOLA SZEGED - A DÉL-ALFÖLDI MAGÁNISKOLA