"... Nos! Amikor Nórika 5. osztály tavaszi szünete után átkerült hozzátok csak bíztam abban, hogy egyszer elfelejthetjük az állami iskola rémséges rendszerét és lelkiekben megerősödve, nagyobb önbizalommal tekinthet lányunk a világra. Olyanok eszembe sem jutottak, hogy az utált tantárgyakból pl.: matematika, még szeretett tantárgy is lehet, a magántanár közreműködését pedig megköszönhetjük, mert nincs rá szükség. Aztán ahogy telt az idő elmúltak a gyerek fej- és hasfájásai, szívesen járt iskolába. Látszott rajta, hogy határozottan jól érzi magát. 


A következő, amiért aggódni kezdtünk, hogy semmi frászolás a felelések, dolgozatok miatt, itthon alig tanul, mégis ötösöket kap.
Mi lesz, ha bekerül a középiskolába, ott zúdul rá az általánosban "nem" megtanult anyag?
Tehát kezdett zavarni, hogy jól érzi magát a lányunk, és semmin nem problémázik.

A lényeg: a központi felvételire való felkészítés szerintem rendben volt.
A gyermekközpontú nevelés, egyéni fejlesztés eredménye a "mély, jól megalapozott tudás" lett. Ez volt a gimis tanárok véleménye, csak őket idézem.

A félévi bizonyítvány az eddigi kitűnő után némi változatosságot mutat, mert két négyes és egy hármas is szerepel benne. Úgy gondoljuk, ez belefér. Itt már nem minden tanár gyerekközpontú, nem biztos, hogy a céljuk ugyanaz, mint nektek: megszerettetni és megértetni az anyagot. A lelki felkészítés is jó volt erre a más, való világra, mert az önbizalmát, magabiztosságát nem sikerült letörniük.
Egyébként az osztály legjobb tanulóihoz tartozik.

A "kicsivel" már nem is kísérleteztünk más iskolával. Úgy gondoljuk, azokkal a részképesség-zavarokkal más iskolában már rég perifériára került volna, és nem tudna olyan sikeresen teljesíteni, mint itt. A tanító néni (Zsuzsi) szakmailag értő gondoskodással foglalkozik vele, szépen fejlődik. Zsuzsinak a csillagot is lehozza, mindent mindig csak úgy lehet csinálni, ahogyan Ő mondta.

Tehát összességében mindennel meg voltunk, vagyunk elégedve. Bármikor, bármilyen problémát meg lehet beszélni a pedagógusokkal, és nem kell attól rettegni, hogy most akkor hogyan fogja megtorolni a gyereken a szülői véleményt.

Mindenben a megoldásokra törekedtek és a cél közös a szülővel, szeretetben, kiegyensúlyozott, oldott légkörben nyitott, érdeklődő, felfedező gyermekek nevelése.

Köszönjük!!!!!

Üdvözlettel: Sós Éva
szülő"
 

Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola,  Gimnázium, Szakképző Iskola és Alapfokú  Művészetoktatási Intézmény Szeged
TÁLTOS ISKOLA SZEGED - A DÉL-ALFÖLDI MAGÁNISKOLA