A Táltos Iskola rendezvényeiHagyományt is teremtő módon biztosítják rendezvényeink a tehetséggondozás gyakorlatában résztvevő szakemberek és a pedagógustársadalom közötti információáramlást. 

 

 

  • Tehetséggondozó Gála 1998. február 15-én a Szegedi Nemzeti Színházban (vendége többek között az újvidéki polgármester is).
  • Tehetség ’98 Szeged Konferencia 1998. október 16-án. Képviselteti magát a Köztársasági Elnöki Hivatal kulturális főosztálya is. Résztvevők: dr. Ranschburg Jenő és a szegedi tehetséggondozás kiváló képviselői.
  • Tehetség ’99 Szeged Konferencia és Gála 1999. október 11-12. Dr Szemkeő Judit nyitotta meg a konferenciát, az első előadást dr. Buda Béla tartotta. A Szegedről, s az ország szinte valamennyi neves egyeteméről, főiskolájáról és a határainkon túlról érkező szakemberek két szekcióban és plenáris ülésen cseréltek eszmét a tehetséggondozás és az oktatás aktuális kérdéseiről. Iskolánkban Minikonferenciát tartottunk a saját és a Gálán fellépő vendég tanulóknak. A társrendezvény képzőművészeti kiállítás volt. A Gálán a Szegedi Nemzeti Színház művészei - Gregor József, Rácz Tibor - együtt, közös előadásban léptek fel iskolánk tanulóival, valamint meghívott nemzetiségi gyerekekkel.
  • Táltos Napok 2000. október 24-27. Ezt a rendezvénysorozatot kísérte a már október 6-án megnyílt Csikóvágta c. városi kiállításunk a Kass Galériában, amelyet Kass János (képünkön) nyitott meg.
  • Táltos Napok 2001. október 17-20. Pályaavató - az iskolánk előtti elhanyagolt közterületet újítottuk fel, és tettük sportolásra alkalmassá. A kezdőrúgást dr. Szalay István országgyűlési képviselő végezte el. További programok: az Őszelő c. kiállítás megnyitója; vendégünk volt Havas Henrik, médiatalálkozó általános és középiskolásoknak; szakmai nap a tehetséggondozásról: városi fórum szülőknek és pedagógusoknak.
  • 2002-es tanévzáró Táltos Show a Tisza Szállóban: művészeti csoportjaink fellépésével. Vendégeink között üdvözölhettük Tusa Attila főtanácsost Tolna megye Önkormányzati Hivatalából.
  • Képzőművészeti kiállítás Bonyhádon, ahol az alapfokú művészeti iskola tehetségei mutatkozhattak be. (2002. november 28.) Jelen voltak a megyei és a városi önkormányzat képviselői, az eseményről tudósított a Tolna megyei Népújság is.