Zöld hét :)

A környezetvédelem és a fenntarthatóság egyre nagyobb figyelmet kap a mindennapi életünkben. Mi, pedagógusok fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét a Föld és a földi élet értékeire. Ezek megóvása közös feladatunk, ezért a Zöld hét keretein belül újra és újra számos játékos, emlékezetes programmal készülünk a Táltosban. A továbbiakban a Zöld hét eseményeinek összefoglalóját olvashatjátok!

A Zöld hét időpontja idén április 16-21. közé esett. Ezt az 5 napot igyekeztük úgy megszervezni, hogy a hét végére mindannyian élményekkel felvértezve zárjuk a hetet.

Április 16-án, hétfőn állatbemutatót tartottunk, melynek azt a címet adtuk, hogy …felelős lettél azért, ami megszelídítettél…. Ez a sor bizonyára mindannyiunk számára ismerős Saint- Exupéry tollából, de a mondat valódi tartalma sokszor elsikkad. A felelős állattartás egy olyan magatartásforma, amely tanítható, és tanítjuk is a Táltosban.

Ebben a gondolatiságban történt a kedvencek bemutatása, amelyet a gyerekek, sőt, Berni a berni pásztor keverék kutyus is nagyon élveztek.

Táltos Iskola, Szeged Táltos Iskola, Szeged

Április 17-én, kedden megtartottuk a méltán népszerű ZSIPP-ZSUPP vásárt. Az eladásra felkínált termékek olyan játékok, könyvek voltak, amelyeket korábbi tulajdonosuk már megunt, nem használt. Ezek a megunt tárgyak cseréltek gazdát, így szerencsésen újra örömöt tudnak okozni egy-egy gyermeknek, családnak!

Táltos Iskola, Szeged

Táltos Iskola, Szeged

Április 18-án, szerdán időkapszulát helyzetünk el az iskola főbejárata mellé. Az időkapszula pontos helyét egy magnólia fa jelzi. Az időkapszula a gyermekek rajzait, üzeneteit tartalmazza, amely üzenetek témája a Föld védelme. A gyerekek sokat segítettek, az üzenetek megírására, rajzolására és a fa elültetésére is nagy gondot fordítottak.

Táltos Iskola, Szeged

 Táltos Iskola, Szeged Táltos Iskola, Szeged

Április 19-én, csütörtökön lebonyolítottuk a papírgyűjtést, melynek idei győztesei: alsó tagozatban a 3. osztály, felső tagozatban a 6. osztály. A papírgyűjtés mindig nagyon jó közösségkovácsoló feladat, hiszen kicsik és nagyon egyaránt segítettek a mérésben, a papír mozgatásában.

Április 20-án, pénteken a Vadasparkba látogattunk el. Ez a kirándulás az alsó és felső tagozat számára is szórakoztató és izgalmas volt. A vadaspark az elmúlt években sokat szépült, bővült, amelyet a gyerekek megcsodálhattak, kedvenc állataikat természetes élőhelyükön leshették meg.

Táltos Iskola, Szeged